Aurinkosähkö

Aurinko­sähkö on kannattava ekoteko

Aurinko on ilmainen energialähde. Koska aurinkoenergia on täysin puhdasta, se merkitsee myös vähäisiä ympäristövaikutuksia. Eteläisessä Suomessa aurinkoenergiaa on hyvin tarjolla ja säteilyn määrä on samalla tasolla kuin pohjoisessa Saksassa.

Ilmasto

Aurinko on ehtymätön uusiutuvan energian lähde. Jokainen aurinkoenergialla tuotettu kilowattitunti merkitsee kilowattituntia vähemmän saastuttavaa sähköä ja on askel lähemmäs kestävää tulevaisuutta. Mikäli et käytä kaikkea tuotettua sähköä itse, ylijäämä ostetaan muiden käyttöön.

Näin myönteinen vaikutus ilmastoon on edelleen 100 %.

Ympäristö­ystävällisyys

Aurinkoenergia on ympäristöystävällinen tapa tuottaa sähköä. Sähkön tuottaminen on melutonta, ei kuormita luontoa eikä aiheuta haittaa eläimille tai vesistöille. Aurinkopaneelit valmistetaan pääosin alumiinista, piistä ja lasista, joten materiaalit voidaan kierrättää ja käyttää uudelleen.

Mitä enemmän aurinkosähköä tuotetaan, sitä enemmän ympäristö hyötyy.

Kannattavuus

Ympäristövaikutusten lisäksi aurinkosähkö on taloudellisesti kannattavaa. Sähkölaskusi pienenee ja kiinteistösi arvo kasvaa jopa aurinkosähköjärjestelmään investoitua summaa enemmän. Kannattavinta on käyttää tuotettu sähkö itse, vaikka ylijäämän voi myydä sähköyhtiölle.

Oikein mitoitettuna ja laadukkailla tuotteilla toteutettuna järjestelmän käyttöikä on yli 30 vuotta.

Kiinnostaako aurinko­sähkö? Täytä tietosi, niin olemme yhteydessä!